–          Høyres antikampanjer mot graffiti, rusmiljøer og skatere er ikke forenelig med slagordet «Høyre loves Oslo». Hvordan kan et parti være glad i en by og samtidig forby levende undergrunnsmiljøer som gjør byen til by og ikke til en sovende forstad?

Slik lyder bloggen til bydelsstyre- kandidat Therese Ustvedt fra Arbeiderpartiet.

Hun skriver videre: – ”Jeg vil se mer graffiti i bydelene. Man kan male bygningsfasader, og det er jo en del husvegger man kunne malt en del fine ting på.”

Graffiti er noe som har fått skikkelig igjennom godt i de siste årene i både Norsk, og andre lands medier. Noen land har kommet frem til ett standpunkt, men Norge har enda ikke funnet ut hva som bør bestemmes her. Ikke bare er befolkningen splittet rundt dette temaet, men Norges politikere sliter også med hva som bør gjøres. Som i de fleste andre saker har vi også her to motpoler. Vi har Ap som mener at graffiti er noe bra, som vi bør ta med videre, og vi har høyre som mener at dette er noe vi må få en slutt på.

–          Man må nesten være fra Arbeiderpartiet for å omfavne tagging i det offentlige rom. Det som er problemet er at det er en nær sammenheng mellom det å tilrettelegge for lovlige taggevegger og den tagging som følger med i nærområdet rundt. Man kan jo bare spørre de som bor i nærheten av Hausmania”, sier bystyremedlem Stian Berger Røsland fra Høyre til å svare på det Ustvedt sa.

–          For at byen skal være bra, så må man ha undergrunnsmiljøer og leve med de som er litt på siden. Byen hadde ikke vært så levende uten at man hadde alternative miljøer som blant annet Blitz, Hausmania, biøkologi-interesserte og skatere. Byen hadde vært fattigere uten, mener Ap-politikeren

Videre går diskusjonen frem og tilbake.

På dagbladet sine hjemmesider ligger det ut en artikkel om en mann som har drevet med Graffiti i flere år. Han mener at Graffiti er folk sin måte å utrykke kunst på. Han forstår heller ikke forskjellen på graffiti og en reklamebanner av Coca Cola.

–          De betaler, det er greit, men de betaler ikke meg. Og jeg må gå rundt og se på det. Hvorfor skal ikke jeg kunne sette navnet mitt rundt omkring i byen jeg tross alt bor i? Hadde jeg hata for eksempel den skattefinansierte Operaen, noe jeg for øvrig ikke gjør, hadde det ikke vært min rett å vise det gjennom maling?

Det jeg har prøvd å få frem i denne oppgaven, er hvor mye uenigheter det er om Graffiti i Norsk media. Jeg tørr påstå at det er noe om graffiti i samtlige nettaviser, noe som enten ønsker mer graffiti, eller noen som ikke kan fordra dette.

 

Kilder:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2007/artikkel.php?artid=194928

http://www.dagbladet.no/2010/09/01/kultur/kunst/banksy/13206848/

http://www.dagbladet.no/2009/07/18/nyheter/tagging/innenriks/oslo_sporveier/politi/7192023/