For noen dager siden fikk vi spørsmål om å snakke litt til dere om bedre læringsmiljø på skolen. Grunnen til at vi er kvalifisert til å holde denne talen, er det at vi er elever selv. Vi er elever som går på denne skolen, og er i midten av det hele. Vi har kanskje andre syn på ting enn dere har og derfor kan det være sunt for begge parter at vi forteller litt hva vi mener nå.

Noe vi synes bør være sentralt når vi snakker om ett godt læringsmiljø, er det at vi på skolen, elever og lærere og alle andre ansatte, må fungere som en enhet. Vi må huske at vi jobber for hverandre og at uten den andre parten, kommer vi ingen vei. Hva er en lærer uten en elev? Og hva er en elev uten en lærer? Uten hverandre, så blir liksom hele poenget med skole borte. Fordi læreren har ingen jobb uten eleven, og eleven er ingen elev uten en lærer.

Når vi begynner og tenke over grunnen til at vi har skole, så er det at vi elever skal få mest mulig kunnskap videre, og få en bra opplæring til arbeidslivet. Det er målet for læreren, og også for eleven. Altså, vi har samme mål. Vi har ett felles mål å jobbe etter. Og noen ganger er det lett å glemme, hvertfall kanskje ekstra for oss elever, at lærerne kun vil oss det beste. Vi er på samme lag, og det er det viktig at vi husker når vi tar valg for hvordan opplæringen skal være.